Date:November 20, 2012

Europa – Hoe bestaat het

Deze film is door een samenwerking van de Vereniging Democratisch Europa en Interakt tot stand gekomen en gaat over de Europese integratie. Bekijk de trailer:

Deel 1, ‘Van oorlog naar vrede’, gaat over het voorspel en het begin van de integratie.
Deel 2, ‘De markt’, toont die integratie aan het werk.
Deel 3, ‘Broederschap’ gaat over de vraag naar de grenzen van Europa en het maatschappelijk perspectief van de Europese burger.

In de film komen onder meer Wim Kok, Jérôme Heldring, Hans Wijers, Paul Kapteyn en Ruud Lubbers aan het woord over Europa als ‘oplossing en probleem’. De jonge presentator Farid Tabarki spreekt met ze en gaat op zoek naar speciale locaties in Nederland waar Europa present is. De film richt zich op een breed publiek en is bedoeld om de belangstelling te prikkelen en bij te dragen aan eenieders oordeelsvorming over het wonder van vreedzame samenwerking tussen voormalige vijanden. De film is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europafonds van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

U kunt de film op DVD bestellen via info@democratisch-europa.nl
Vermeldt tevens uw adres waar wij de DVD naartoe kunnen sturen. Voor de DVD vragen wij een onkostenvergoeding van 15 euro.

 

 

Use Facebook to Comment on this Post